Dekoratif Taş

Dekoratif taş veya kültür taşı çimento, pomza, kum ve farklı renk pigmentleri kullanılarak işlenen doğal taşlardan oluşur. Doğada bulunan taşların bu işlemlerden geçmesi, kalıplarının çıkarılması ile üretimi gerçekleştirilir. Böylelikle doğal yapı malzemesi elde edilir.

Esasında doğal taşı barındıran doğal yapı malzemeleri, dekoratif taşı oluşturan farklı renkleri, dokuları ve özellikleri içinde bulundurur. Dolayısıyla farklı renk ve dokulardan esinlenilerek estetik ve işlevsel taşlar elde edilir. Bu sayede temel yapı malzemeleri oluşturulur. Çimento bazlı üretilen dekoratif taş kaplaması modern dünyanın vazgeçilmezleri arasında yer almaya başlamıştır.

Dekoratif Taş Nerelerde Kullanılır?

Dekoratif taş geçmişte dış mekan cephe duvarlarında tercih edilmekteydi. Örneğin villa, istinat duvarları, şömine gibi mekanlarda kullanılırdı. Günümüzde ise bunlara ek olarak iç mekan tasarımlarda sıklıkla kendine yer bulmuştur. Mimarlar, projelerinde modern havayı yakalamak, estetik bir görünüm kazandırmak gibi amaçlarla çeşitli mekanlarda sıklıkla kullanmaya başlamıştır. İç mekan tasarımıyla ön plana çıkan kültür taşı veya dekoratif taş aşağıdaki alanlarda görsel görünümün zenginleştirilmesi gibi amaçlarla kullanılır.

  • Cafe, restoran, okul, otel gibi mekanların iç veya dış mekan tasarımında,
  • Tv ünitesi duvarında,
  • Girişte yer alan koridorlarda,
  • Yatak odasında,
  • Evin istenilen bir duvarında veya tüm duvarları kaplayacak şekilde dekoratif taş kullanımı yaygınlaşmıştır.

Dekoratif Taş Kaplama Uygulaması

Dekoratif taş kaplama uygulaması, modern ev görünümü ile otantikliğin yakalanmasında önemli bir tasarım yoludur. Evin genel havasına olan etkisi düşünüldüğünde geleneksellikle modernliğin bütünleştirilmesi noktasında estetik bir görünüm yakalandığını görürüz. Bu etkinin yaratılabilmesi için alanında uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılması oldukça mühimdir.

Öncelikle dekoratif taş kaplama yapılmadan önce yüzey hazırlığının iyi şekilde yapılmış olması gerekir.

Duvarda yer alan herhangi bir alçı veya boya gibi işlemler varsa, uzman kişiler tarafından çentikleme işlemi yapılır. Akabinde yapılan astar uygulaması ile çimento bazlı yapıştırıcılar kullanılarak taşların örülme işlemi gerçekleştirilir.

Kayalar Decor olarak evinizde hayal ettiğiniz estetik dekorasyonu ve görünümü sizlere sunmak için titizlikle çalışıyoruz. Dilediğiniz renk seçimine uygun olacak şekilde doğallığı ve modernliği bütünleştirerek, evin genel havasına en uygun dekoratif taş işleminizi gerçekleştiriyoruz.