Dekoratif Tuğla

Dekoratif tuğla diğer bilinen adıyla kültür tuğlası, beton bazlı bir yapı malzemesidir. İçerisinde yer alan çimento ve kum ile farklı renk pigmentleri birleştirilerek oluşturulan bir kaplama malzemesidir. Modern ev yapılarında sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Eski orijinal tuğlalardan alınan kalıplarla otantiklik ve modernlik buluşturulur. Bu sayede dekoratif tuğlalar, mimari yapılarda iç ve mekan dış mekan tasarımında işlevsel bir rol oynar.

Kültür tuğlası içinde yer alan dekoratif tuğla, günümüzde mimari projelerde sık yer verilen doğal yapı malzemelerinden birini oluşturmuştur. Kayalar Decor olarak farklı renk ve ebatlarda sizler için hazırladığımız dekoratif tuğla modellerimizle doğallıktan ödün vermeden estetikliği ön plana çıkarıyoruz. Bu sayede arzu ettiğiniz modern veya otantik görünümü sizlere sağlıyoruz.

Dekoratif Tuğla Hangi Alanlarda Kullanılır?

Dekoratif tuğla kullanım alanları çok çeşitlidir. Çünkü her mekana uyum sağlayabilecek nitelikte gelişim göstermiştir. Mekanlarda arzu edilen renk, ambiyans, tasarım en uygun şekilde oluşturulabilir.

Toplulukların bir arada bulunduğu mekanlarda görsellik son derece önemlidir. Bu nedenle cafe, restoran, otel, mağaza veya alışveriş merkezleri gibi alanlarda göze hitap etmesi ve farklılık isteği nedenleriyle dekoratif tuğla kullanılır.

Toplu alanların dışında ise ev dekorasyonunda kendine yer edinir. Bu evin tüm duvarları olabileceği gibi yalnızca bir duvarında da tercih edilebilir. Örneğin tv ünitesi arkasındaki duvarda sıklıkla tercih edildiği gibi evin istenilen diğer odalarında da tek bir duvarda kullanılabilir.

Tamamen zevkinize ve isteğinize göre hareket ederek, dilediğiniz görüntüyü sizlere sunma gayretini taşıyoruz.

Dekoratif Tuğla Özellikleri Nelerdir?

Dekoratif tuğla, yapısından kaynaklanan özellikler nedeniyle uzun vadeli kullanılabilen, son derece dayanıklı bir yapı malzemesidir.

Dış mekanlarda kullanıldığında doğal etkenlere oldukça açıktır. Ancak dekoratif tuğla bu doğal etkenlerden (güneş, rüzgar vb.) etkilenmeyen bir yapıya sahiptir. Bu durumda renk kaybı veya yıpranma yaşanmaz.

İç mekan tasarımlarında ise kullanabileceğiniz birçok dekoratif tuğla çeşidi vardır. Bu nedenle mekanınızda istediğiniz görüntüyü yakalamak son derece pratik olacaktır. Dilerseniz eskitme bir görünüm dilerseniz de modern bir görünümü yakalayabilirsiniz.

Dekoratif tuğlalar, mekana bir derinlik katar. Derinlik, estetik, ihtişam, otantik ambiyans en çok ön plana çıkan görsel sunumlarıdır.