Kaplama tuğla dış cephe oluşturmada sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Kaplamalar tuğla ile yapıldığı gibi taşla da yapılmaktadır. Kaplama taş ile yapılan yapılar da oldukça sık tercih edilir. İç mekan dekorasyonunda ve dış cephe kaplamada bu iki yöntemle de dekoratif görüntüyü kazanabilirsiniz.

Tuğla uygulamaları tarihsel süreç içerisinde inşaatta kullanılan temel yapı malzemelerini oluşturur. Öyle ki günümüzde kullanım alanı genişlik göstermiştir. Eskiye göre kıyaslandığında dekoratif özellikleriyle ön plana çıktığını görürüz. İnşaat sektöründe gelişen teknoloji ile birlikte çeşitli ölçü, yapı ve renklerde kaplama tuğla modelleri bulunmaktadır.

Belirtmekte fayda var ki, her ne kadar tuğlalar dekoratif nitelikleriyle günümüzde ön planda olsa da fonksiyonel özellikleri tercih edilmesindeki en büyük etmenlerdir.

Kaplama Tuğla Neden Tercih Edilmelidir?

Kaplama tuğla kendi içinde birtakım avantajları beraberinde getirir. Öncelikle kullanım amaçları noktasında kaplama tuğlanın ısıtma, soğutma ve su emme gibi özellikleri etkili olmaktadır.

Müşterilerimiz yapılarına farklılık katmak, benzerlerinden farklı kılmak gibi amaçlarla da tercih etmektedir. Nitekim tuğlaların günümüzde dekoratif özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu durum binaların sıradanlığının dışına çıkmasını sağlıyor. Binaların karakteristik özelliklerine etki etmesi ise binaları çekici kılmaktadır. Klinker kaplama tuğla serisi, taş yüzey tuğla kaplaması veya çubuk tuğla kaplaması gibi farklı yapılarda tuğla modellerimizle asil ve otantik görünüm yakalanmaktadır.

Orijinal ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek isteyenler gelenekselliğin modernize halini oluşturmak için kaplama tuğla yaptırabilir. Aynı zamanda eski yapıların revize edilmesi için de oldukça pratik bir işlem olacaktır.

Tuğla Kaplama Özellikleri Nelerdir?

Tuğla kaplama ürünleri hafif bir yapıya sahiptir. Bu nedenle taşıma ve depolama kolaylığı sağlar. Bununla birlikte uygulanacak olan yüzeye daha az yük biner. Uygulama kolaylığının yanı sıra deprem gibi doğal afetlerin yıkıcı etkilerinden olumsuz yönde etkilenmez. Olası risk faktörlerinin izleri de ortadan kalkmış olur.

Yapısal nitelikleri nedeniyle tasarımı yapılırken kaplama tuğlalar birbiriyle uyum içinde bir görünüm sağlar. Bu da uygulama esnasında pratik bir şekilde uygun ölçülerde olmasına avantaj oluşturur.

Kaplama tuğlada kullandığımız özel boyama teknikleri ile doğal bir görünüm kazandırıyoruz. Bu sayede doğal ve estetik bir görünüm yakalıyoruz.