Kayrak taşı doğal taş kategorisinde olup aslında bir kaya kütlesidir. Bu kaya kütlesinin yaprak şeklinde ayrılmasıyla ince ve doğal pürüzlü taşlar elde edilir. Bu taşlar kayrak taşı olup birkaç rengi bulunur. Çoğunlukla gri renktedir. Ancak siyah, kahverengi gibi renkleri de vardır.

Yolda yürürken muhtemelen bir bahçenin duvarında, ev duvarlarında veya şömine, baca gibi yerlerde kayrak taşına şahit olmuşsunuzdur. Çünkü çok sık tercih edilen doğal taşlardan biridir. Düşük maliyetli olmasının yanı sıra dekoratif görüntü sunması müşterilerimizin tercih sebeplerinden bazılarıdır.

Kendine has yapısal özellikleri barındıran kayrak taşı için iç ve dış mekanlarda tercih edebileceğiniz çeşitli modellerimiz bulunmaktadır. Peki kayrak taşı hangi özelliklerinden dolayı tercih ediliyor ve kendine has özellikleri nelerdir?

Kayrak Taşı En Önemli Özellikleri

Kayrak taşı, taş ocaklarından özel uygulamalarla çıkartılan bir doğal taştır. Yapısal özelliklerinden bahsetmek gerektiğinde ilk olarak söylenmesi gereken sağlamlığı ve dayanıklılığıdır.

  • Özellikle ıslak zeminlere uygun bir taş arayanlar için birebirdir. Çünkü kaymaz özelliği bu ıslak zeminin getirdiği dezavantajları ortadan kaldırıyor.
  • Yapısal özelliği itibariyle sıcak aylarda soğuk, soğuk aylarda da sıcak tutan bir özelliğe sahiptir. Bu durum don olayları veya yüksek sıcaklık noktasında olumsuz etkilerin en aza indirgenebilmesi anlamına gelir.
  • Bakım istemeyecek, kullanımı kolay bir taş arıyorsanız, yine kayrak taşı avantajlı bir özelliğe sahiptir. Çünkü rengini kaybetmez ve herhangi bir bakım da istemez. Doğal yapısı ile rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Kayrak taşı hizmetimizin maliyet açısından yükünüzü hafifletecek olması da müşterilerimiz için en önemli özelliklerden biridir.

Kayrak Taşı Kullanım Alanları Nelerdir?

Kayrak taşı kullanım alanı oldukça geniştir. Özellikle iç ve dış mekan süslemelerinde dekoratif amaçlı olarak tercih edilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz yapısal özelliklerine göre kendi kullanım yeri tercihinizi yapabilirsiniz. Ancak sizlere birkaç kullanım alanı için mekan fikri verelim.

  • Fırın, baca, şömine, barbekü yaptırmak istiyorsanız, kayrak taşı ideal bir seçimdir.
  • Islak zeminlere karşı etkin koruma sağlamasını istiyorsanız, yaya yolu, park, bahçe gibi mekanlarda faydalanabilirsiniz.
  • Evlerinizin dış cephe kaplamasında estetik ve otantik bir görünüm yakalamak istiyorsanız, yine kayrak taşı kullanımıyla bunu elde edebilirsiniz.